Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Én és a Szálló

Én és a Szálló

Már egész kiskoromban felfigyeltem arra a hatalmas nagy épületre a város szívében. Akkor kezdődött minden, kislányként. Álmodtam róla, hogy egyszer majd az enyém lesz, álmodok róla még most is, és az idők végezetéig. Emlékszem, mondtam anyukámnak, hogy én a Nagyszállóra gyűjtök. Volt ez még elég rég, mikor már bezárt. Nem is láthattam belülről, de mégis vonz. Különleges kisugárzása van az egésznek. Érzem, hogyha bent lennék megszólalni se tudnék a boldogságtól és mindenkinél szerencsésebb embernek tartanám magam. Annyiszor, de annyiszor álmodtam már róla, hogy az enyém és mindig más-más kihasználtságban, elrendezésben jelent meg „a Csoda”. Szoktam így is hívni. Minden tökéletes benne. A régi, jó estélyek, kabarék, bálok és minden. Annyira szeretném visszahozni akár csak egy darabkáját is. Rajtam kívül annyian örülnének neki. A régi hangulat, bútorok, emberek.

A legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy a szerelem mennyire sokféle lehet - ismerjük, milyen, amikor fellobban, amikor elviselhetetlen lángon ég, szenvedünk tőle, ha viszonzatlan, ha plátói, ha reménytelen. Tudjuk, milyen VALAKIT szeretni, de ritka, amikor VALAMI iránt érzünk hamisítatlan, egy életen át tartó szerelmet.

Igen, akár egy épület iránt.

Kislány korom óta szerelmes vagyok a Nagyszállóba. Amióta az eszemet tudom, lenyűgözött magabiztos, messzire sugárzó tekintélyével, titokzatosságával, rejtélyes magányával, semmihez sem hasonlítható egyedülállóságával. Amióta először megláttam, azóta akarom, hogy egyszer az enyém legyen.

Mindig, amikor elsétálok mellette, belém nyilall a vágy, hogy birtokolhassam, óvhassam, dédelgethessem, szépítgethessem, és büszkélkedhessek vele. Persze, ezzel egyidőben elszorul a torkom, amikor visszaszállok a földre: lehet, hogy sohasem lesz az enyém. Ismerhetem és szerethetem, amennyire csak lehet, de mi van, ha ez sohasem lesz viszonzott...?

Álmodozni szabad. Ahogyan szeretni is. Ezzel nyugtatom magam, ezzel motiválom magam most is, amikor a szeretett Nagyszállóm honlapjával bíbelődöm.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.